NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Rajzpályázat a jó államról

40 intézményből mintegy 300 pályamunka érkezett be a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE) által szervezett, az állam működésével foglalkozó, általános iskolások részvére kiírt, Álom az államban című rajzpályázatra. A legjobb pályaműveket és azok készítőit a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott ünnepségen díjazták.

A rendezvényt megnyitó beszédében Boros Anita köszönetét fejezte ki a pályázatban részt vett gyermekeknek és családjaiknak, főleg, hogy a közigazgatás és az állam működése még kicsit távol állhat a gyermekektől. „A nyertes pályamunkákon látszik, mennyire szépek”- mondta a KEJE elnöke.

A rajzpályázatra a gyermekek olyan pályaművekkel nevezhettek, melyek azt mutatják be, szerintük hogyan működik a jó állam. A pályázatra beküldött rajzokat a KEJE elnöksége bírálta el, akiknek a döntése alapján mind az öt kiírt kategória nyertese díjazásában részesült. A zsűri tagja volt Boros Anita mellett Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára és Józsa Fábián, a KEJE alelnöke. A díjátadást követően a pályázaton részt vett gyermekek és családjuk számára a szervezők látogatást szerveztek a Parlamentbe.

További információ: www.keje.hu

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: ÁKK rajzpályázat